Site logo
By maj 3, 2023 Nyheder

Dansk AM Hub mødte tusindvis af nysgerrige på årets VTM

Efter seks års ufrivillig pause kunne VTM Summit 2023 endelig åbne dørene til årets messe, hvor Dansk AM Hub selvfølgelig også var repræsenteret blandt de 116 udstillere. Her fik vi talt med adskillige af VTM messens over 5.000 besøgende over de fire dage, hvor der var fokus på de nyeste produktionsteknologier – alt fra maskiner, værktøj og robotteknologier.

 

De nysgerrige besøgende på vores stand i iSmart-området fik både information om Additive Manufacturing og gode råd og vejledning fra vores CTO, Steffen Schmidt, og de fik også mulighed for at læse mere om vores projekter og initiativer for SMVer, større produktionsvirksomheder, startups og studerende.

Husk at du altid kan få et uforpligtende besøg fra Steffen, hvor I sammen kan gennemgå din virksomhed og produktion og finde ud af, om 3D print giver mening for dig, og hvordan du i så fald kan komme i gang med teknologien. Kontakt Steffen på shs@am-hub.dk.

 

De besøgende var alt fra studerende, der ville høre mere om vores AM Talent-platform, hvor man kan få adgang til karrieremuligheder, netværk, events og inspiration inden for industriel 3D print til en stor del af industriteknikere, smede og maskinearbejdere, der er motiverede for at afprøve 3D print i virksomheden. Særligt vores projekter om at få økonomisk støtte og rådgivning til at 3D printe i metal (AM Metal Bridge) samt vores mulighed for gratis at låne en 3D printer og få et uddannelsesforløb i teknologien (AM Starthjælp) var disse besøgende mere interesserede i.

 

Endelig havde vi også arrangeret en lang række spændende oplæg på iSmart scenen, hvor vi inviterede flere at vores samarbejdspartnere til at fortælle om deres erfaringer med 3D print-teknologien og fra Dansk AM Hub projekter. Et stort tak til Michael Nielsen (JAI), Andreas Soll (Lab3D), Mads Peters (Newtec), Morten Lisberg Jørgensen (TI), og Jeremie Pierre Gay (Create it REAL)!

”3D print industrien har længe været en mandsdomineret branche, så det er utroligt vigtigt med en organisation som Wi3DP, der er med til at få flere kvinder ind og skabe mere balance i branchen. Vi ser flere kvindelige iværksættere, og der er mange muligheder i AM-verdenen og så det er vigtigt med nye perspektiver. Derfor har Dansk AM Hub også støttet op om Wi3DP fra begyndelsen, og med dette partnerskab sætter vi blot mere fokus på den vigtige dagsorden” Lyder det fra Frank Lorenzen, Direktør i Dansk AM Hub.

 

Et af Dansk AM Hubs fokuspunkter er netop at fremme ligestilling og mangfoldighed i den danske teknologiindustri. Det er derfor ikke et helt tilfældigt, at vi nu indgår et partnerskab med Wi3DP.

Sidste år deltog Wi3DP i vores AM Summit 2022 i breakout sessionen: Meet the Women in 3D Printing. Derfor er det med stor begejstring at vi i samarbejde med Wi3DP kan bidrage til at fremme en mere inkluderende 3D print-industri.

 

Om Women in 3D Printing

  • Women in 3D Printing startede i 2014, ud fra ønsket om at dele historierne om kvinderne, der formede Additive Manufacturing-området.
  • Ifølge statistik fra Women in 3D Printing udgør kvinder kun 13 % af hele AM-industrien.
  • Wi3DP har over 30.000 medlemmer fordelt på 107 byer i over 38 lande

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.

Log ind

Opret bruger

Forgotten Password

Cart

Kurv

Del